2K2

2K2

vrijdag 5 oktober 2018

Weekbrief 4


Hallo allemaal,




Feest, feest, feest!

Op dinsdag was ons Lina was jarig! Ze had een zakje met heerlijke snoepjes als verrassing! Natuurlijk dat dit groot feest was voor onze kindjes. We staken de kaarsjes aan en zongen uit volle borst “lang zal ze leven”. Gelukkige verjaardag Lina!

Vandaag vierden we de verjaardag van Lynneke! Wij zijn nogal feestvarkentjes he?! Weer zingen, kaarsjes uitblazen en een cadeautje kiezen uit de verjaardagsmand. De kindjes vonden het super! Feesten worden wij nooit beu! Proficiat Lynn, jij bent nu ook al vier jaar grote meid. Nu aftellen naar de verjaardag van Amélie!

We werkten deze week met juf Caro en juf Heidi rond getalbegrip 3. We deden hierrond leuke spelletjes. Daarna gingen we met juf Heidi ook nog verder met het schrijfdansen. Deze leuke appel brachten we gisteren reeds mee naar huis.

Deze week tekenden we rupsen, kleurden we rupsjes in en leerden we met Rupsje Nooitgenoeg de dagen van de week. We weten allemaal dat het op zaterdag en zondag geen school is. De kalender die ze kregen mogen ze op een zichtbare plaats hangen. Elke dag kun je nu met je kleuter de kalender verzetten. In de klas wordt dit natuurlijk ook gedaan. We zullen de dagen van de week snel kennen. Ze zijn er alleszins heel erg in geïnteresseerd.

We gingen ook naar de poppenkast. Jan en Mieke waren weer van de partij. Ze gingen appeltjes plukken. Piet Snottenbel, de kapoen van de poppenkast, viel van de ladder omdat hij weer dwaas en wild was. Hilarisch! Ook mooi om al die enthousiaste kleuters te zien…

We gingen ook nog naar de bib om boekjes voor onze boekenhoek te kiezen, we speelden nog in de zandbak en op het grasveld. We mochten gisteren en vandaag in de namiddag zonder jas buiten en genoten nog van de (laatste?) zonnestraaltjes.

Maandag is juf Caro er weer. We leren volgende week over de kermis! Een thema waar ook steeds veel interesse voor is!

Groetjes en een prettig weekend,

Juf Sophie

Kijken jullie allemaal de haartjes nog een keertje na dat er geen vervelende beestjes in wonen?