2K2

2K2

vrijdag 19 oktober 2018

Weekbrief 5


Dag papa en mama en beste vriendjes,

Deze week werkten we rond de kermis. We vertelden een verhaal van twee diertjes die naar de kermis gingen, we speelden en telden de kermiseendjes, we hadden een reuzenrad van playmobil om mee te spelen en we schilderden met waterverf. De kermiseendjes werden gerangschikt van groot naar klein. Iedereen in onze klas kan 4 eendjes rangschikken! Knap zo! 
Niemand maakte een foutje! 

We oefenden met de schaartjes om te knippen. Deze handvaardigheid zullen we dit schooljaar nog vaak herhalen.

We maakten een paardenmolen op papier, een prachtig, groot groepswerk dat in de gang van onze klas hangt. Juf Caro maakte een smoutenbollenkraam in onze klas. We schepten en telden de smoutenbollen. Er werd heel veel in gespeeld.

We zitten nog steeds met “ons netelig” probleem. Zouden jullie alsjeblieft nog eens willen checken of je kapoen geen luizen of neten in zijn haren heeft?? Ik heb ondertussen vernomen dat er ook in de lagere school verschillende klassen zijn met luizen. Samen goed behandelen!! Anders raken we er moeilijk vanaf. Alvast bedankt!

Volgende week gaan we op maandag met juf Caro een ritje maken op de kermismolen. Op dinsdag gaan we met onze grote vriend wandelen naar het bos. Gelieve op dinsdag slechte schoenen aan te trekken of schoenen die mogen vuil worden. In de namiddag maken we een wandeling naar het Borgersteinbos om vruchten te zoeken en om ons eens goed uit te leven. Hier kijken wij natuurlijk enorm naar uit!

Volgende week praten we nog na over de kermis en leren we over de herfst, over kabouters en smurfen en wie weet…, komen we in het bos er wel eentje tegen…

Fijn (warm) weekend!                       
Juf Sophie

Wie interesse heeft mag volgende maand komen voorlezen in onze klas in de voorleesweek. Gelieve de bijgevoegd brief dan ingevuld terug in het kaftje te steken.