2K2

2K2

vrijdag 19 oktober 2018

Weekbrief 6


Hop, hop, iedereen naar Dijksteinkermis met juf Caro! 


Dat vonden we geweldig!! Lina en Alessio konden de flosh grijpen! Zij kregen een kaartje voor een extra ritje. Het boeide de kleuters enorm! We deden een waarneming over kermiseendjes, we speelden spelletjes met de eendjes van de kermis, we kleurden een mooie prent in…


Dinsdag gingen we met onze grote vriend naar het bos. Een leuke maar zeer vermoeiende ervaring. In het speelbos is een heel stapparcours uitgewerkt die we met onze grote vriend uitstapte. Over boomstammetjes klauteren, onder een tak onderdoor, over een sprokkelpad, balanceren op een boomstam,… TOF!! De eikeltjes werden verzameld om later in onze klas te wegen in weegschaaltjes. Fascinerend voor de meesten onder ons! De begrippen zwaar en licht kwamen aan bod. We kwamen zeer moe maar voldaan terug van het bos. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Op donderdag aten we dan frietjes in de klas. GROOT FEEST! Ik vraag me af hoe sommigen zo’n grote portie in een klein buikje kunnen krijgen… In de namiddag gingen we turnen en in de zandbak spelen. Misschien wel de laatste keer dat we in het zand kunnen voor er echt herfstweer opkomt????



Volgende week dompelen we verder onder in de herfstsfeer!                         
We griezelen een beetje, we rapen kastanjes, we ontdekken herfstblaadjes en herfstvruchten,… en, shht,…, loopt daar nu geen kabouter door het bos? Onze juf Caro verwelkomt ons maandag vol enthousiasme om er weer stevig in te vliegen!


Prettig weekend!
Juf Sophie