2K2

2K2

vrijdag 28 september 2018

Weekbrief 3


Dag iedereen,

Hier weer wat nieuws uit de Uiltjesklas.

Deze week maakten we kennis met een Rups die door het fruit heen kroop en die er maar niet genoeg van kreeg; inderdaad, Rupsje Nooitgenoeg. In dit thema werken we een boek uit die gaat over fruit, de dagen van de week en de getallen tot 5. De kleuters zijn echt tuk op dit boek. Volgende week zetten we  dit thema dan ook verder. We gaan het verhaal nog digitaal bekijken, we gaan nog werken rond de dagen van de week.

Deze week maakten we heerlijke fruitbrochetten. Ijverig prikten jullie kapoenen fruit op houten stokjes. Daarna was het smullen geblazen! Fijn om te zien hoe ze allesproefeden en hoe de smaken besproken werden.
Onze grote vriend kwam langs. Hij of zij versierde samen met ons een foto die we gisteren mee naar huis namen. Vele kindjes hadden plannen met hun foto; van boven hun bed hangen tot op de koelkast bevestigen met magneetjes,… Daarna speelden we nog even op het grasveld. De kleuters vinden het geweldig als de grote vriend langskomt voor een verstopspelletje of een partijtje voetbal.

In de klas legden we deze week een patroon met twee kleuren. Er mochten geen twee dezelfde kleurtjes naast mekaar liggen. Iedereen van onze klas begreep meteen het principe, knap zo! We maakten een knutselwerkje dat we volgende week mee naar huis brengen.

Vandaag hebben we aan schrijfdansen gedaan. We bewegen dan op muziek en ondertussen tekenen we met vetkrijtjes. We maakten een grote appel. Die appel gebruiken we volgende week als basis voor een nieuw knutselwerkje. We kregen hulp van juf Heidi om te schrijfdansen.

In ons kaftje zit een kleurwerkje voor onze grote vriend. Hij vertrekt maandag op bosklassen en we zouden hem graag verrassen met een mooie tekening. Gelieve jullie creativiteit dit weekend boven te halen. Versier de tekening samen met je kapoen. Kleur hem in, kleef er een stickertje op of een snoepje, eventueel kun je glitters gebruiken of gekleurde papiertjes,… Laat je fantasie maar werken. Breng de tekening maandag terug mee naar school. Stel a.u.b geen kinderen teleur. Zorg dat de tekening terug in het kaftje zit!! Wij steken alles in een grote envelop en sturen hem naar de Ardennen waar onze vrienden met de school op kamp zijn.

Dan wil ik jullie nog vragen of je jullie kapoen willen controleren op luisjes. Er zitten vervelende beestjes in de klas waar we snel willen vanaf geraken.

Nog een laatste mededeling. Van vorige week wordt het fruit geleverd. De kinderen die betaald hebben voor fruit kregen vandaag( komkommer) en vorige week ( mandarijn) om te proeven. Iniend je betaald hebt, hoef je op vrijdag geen fruit meer mee te geven. Alleen nog een koekje voor de namiddag. Mag ik jullie er op wijzen dat er woensdag alleen fruit gegeten wordt? Er waren deze week 4 kindjes met koeken op woensdag. 

Woensdag is fruitdag!!

Bedankt lieve mensen! Een fijn weekend! Tot maandag vriendjes, juf Caro staat te trappelen om jullie nog eens terug te zien!

Juf Sophie