2K2

2K2

vrijdag 21 september 2018

Weekbrief 2


Dag iedereen,

We leerden deze week over de lichaamsdelen, over ons vriendje en ik.
Met juf  Caro tekenden we begeleid een kindje.
Alles was er op en er aan; een hoofd, een buik, armen (die niet aan het hoofdje mochten staan) en benen.We zongen een liedje over de delen van ons gezichtje. De wangetjes, de kin, de oren, de ogen, de  neus,…

We worden slimme, knappe bollebozen. We weten het allemaal zijn… Ook met verf en met speeldeeg gingen we aan de slag. Buikjes rollen, worstjes maken om armen en benen weer te geven… Ons schilderwerkje zit in ons kaftje.

Natuurlijk gingen we deze week ook in de zandbak! Maar het hoogtepunt van deze week was toch wel het bezoek aan het bos van uiltje. Uiltje vloog met ons mee en toonde ons zijn klasje in het bos. Daarna moesten we een blauwe worm opeten… Bah!! Maar het was een grapje!! We kregen van Uiltje een snoepworm die onze tong blauw kleurde!!


Volgende week gaan we werken rond fruit en rond het boekje “Rupsjenooitgenoeg”. Daarom mag je kleuter tegen nu dinsdag 25 september een stuk fruit mee naar school brengen. De klassieke fruitjes zoals appel en peer zijn zeer welkom maar het mag ook iets specialer zijn zoals aardbeien, framboos, perzik,… Wij hopen op veel variatie zodat we veel verschillende fruitsoorten kunnen proeven. Ik ga dinsdag met jullie kapoen fruitbrochettes maken van al het meegebrachte fruit! Dat zal dolle smulpret zijn!


Het leuke armbandje dat we vandaag kregen is n.a.v. de strapdag en de fluohesjes.
Ik wens jullie alvast een prettig weekend!


TER HERINNERING: NU MAANDAG 24 SEPTEMBER GEEN SCHOOL!! WIJ HEBBEN FACULTATIEVE VERLOFDAG!!

Juf Sophie